Loading color scheme

Luka Cavtat

naplata-komunalnih-usluga-u-luci-cavtat-2Trenutno Čistoća i Zelenilo Konavle d.o.o. ima pod koncesijom luku Cavtat za obavljanje dvaju komunalnih djelatnosti. Prva je usluga struje i vode te druga zbrinjavanje otpada. Natječaji su objavljeni bili početkom 2019 godine na koje je tvrtka uredno aplicirala i dobila natječaj na period od 10 godina s županijskom Lučkom Upravom Dubrovnik

S obzirom na blizinu Zračne luke Dubrovnik, Luka Cavtat je iznimno prometna nautička luka, kroz koju prođe veliki broj raznih jahti, jedrilica ili katamarana. Također na rivi se nalazi i carinska zona, jer je Cavtat prva nautička luka za brodove koji ulaze u Republiku Hrvatsku iz pravca Jugoistoka.Kako bi zadovoljila barem osnovne uvjete , tvrtka je osigurala „pingvine“ s priključcima za struju i vodu. Za nautičku sezonu 2021 ČIZK je osigurala nove priključke, čime bi se i najveće jahte trebale moći priključiti na komunalne priključke struje i vode, također je revidiran i sam način pružanja usluge, gdje je korisnicima ponuđeno znatno više opcija, od pretovara robe, ukrcaja/iskrcaja putnika te korištenja komunalnih usluga na više lokacija, a ne samo na području Luke Cavtat.

lukaCavtat opis usluge eu

Također od 2021 godine tvrtka Čistoća i Zelenilo Konavle d.o.o. nudi opciju zbrinjavanja otpada s brodova koji nisu vezani u nautičkoj luci Cavtat, ali su usidreni u akvatoriju Cavtata. Novi cijenik je formiran na način da brod koji namjerava odložiti otpad na području Općine Konavle može to raditi jedino na lokacijama gdje je moguće kamionu tvrtke pristupiti. Obavezno je uspostavljanje komunikacije broda s tvrtkom kako bi se dogovorila primopredaja otpada. Sami cijenik je definiran izlascima vozila na teren, ovisno o količini otpada, te vremenu odlaganja. U ovom cijeniku više duljina broda ne predstavlja mjerodavni parametar naplate već količina prikupljenog otpada te broj vozila koji su izašli na teren.

lukaCavtat opis usluge2 eu

Trenutno za poslove naplate usluge te sve potrebne komunikacije je zaposlen za stalno jedan nadzornik Luke, dok se tijekom turističke sezone zaposli još jedan zaposlenik preko Student servisa.

naplata-komunalnih-usluga-u-luci-cavtat-1U budućnosti cijeli niz ideja se treba provesti po pitanju Cavtatske rive i njezine luke, jedna je od glavnih i sama rekonstrukcija Cavtatske rive te razvoj Zelene luke Cavtat, gdje će tvrtka Čistoća i Zelenilo d.o.o. pokušati razviti mehanizme da svaka jahta koja uplovi u Cavtatski porat će morati tijekom veza imati ugašene generatore te imati jednake mogućnosti spoja na komunalnu mrežu bilo po pitanju struje, vode, kanalizacije i drugih komunalnih usluga. Razvoj Cavtatske luke u daljnjim godinama će dirketno ovisiti upravo o razvoju ekološki održivih projekata jer jedino tako