Obavijest stanovništvu Općine Konavle vezano za COVID 19 Korona virus

Poštovani,

ovim putem Vas obaviještavamo tvrtka Čistoća i Zelenilo Konavle d.o.o. shodno smjernicama nadležnih tijela (Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Općine Konavle) vrši prilagodbu svog operativnog djelovanja na području Općine Konavle.

Nažalost Korona virus je uzrokovala cjelokupni niz poteškoća u radu same tvrtke, čime je nužno donijeti novi plan našeg radnog djelovanja na području Općine Konavle, a sve u svrhu elimiranja potencijalnih mogućnosti širenja samog virusa.

 

Djelatnicima uprave se skraćuje radno vrijeme od 07:00 do 13:00 te se zabranjuje primanje stranaka, također blagajna se zatvara i molimo sve mještane da račune plaćaju na drugačiji način.

Reciklažno dvorište u Popovićima također skraćuje svoje radno vrijeme na vrijeme od 06:00 do 12:00, te se neće stavništvu dozvoliti odlaganje otpada izvan navedenog vremena. Također se suspendira mogućnost odvoza glomaznog otpada s kućnog praga po pozivu građana.

Kućica na parkingu u Cavtatu također mijenja radno vrijeme te će raditi od 08:00 do 16:00, gdje je zabranjen ulazak stranaka u samu kućicu, sva komunikacija će se obavljati preko kliznog prozora te molimo da svi korisnici koriste rukavice tijekom predavanja/preuzimanja kartica na parkingu ili drugih radnji.

Važno je napomenuti da se mijenja i način prikupljanja otpada u naselju Močići, gdje će se komunalni miješani otpad odvoziti 23.03.,03.04. i 14.04. dok će plastika i karton 27.03. i 15.04.

Sve navedene mjere stupaju na snagu od 19.03.2020 god. te će trajati do 17.04.2020 god. ili dok se ne promjene upute gore navedenih nadležnih tijela.

Još jednom pozivamo sve sumještane da s ciljem potencijalnog spriječavanja širenja zaraze budu posebno oprezni i da se pridržavaju mjera prevencije koje su objavljene na stranicama Općine Konavle.

Direktor Pavo Arbulić

https://www.opcinakonavle.hr/2020/03/17/naputak-stanovnicima-opcine-konavle-covid-19/