Obavijest mještanima Močića

Poštovani mještani naselja Mocici,

odlagalistaOvim putem Vas obavještavamo da će dana 27.11.2019 godine trajno ukinuti odlagališta uz Državnu cestu D8 na lokacijama zaseoka Pendovo selo i Diklići. Ovo je nastavak daljnjeg provođenja programa Općine Konavle s Čistoćom i Zelenilom Konavle d.o.o. pod nazivom “Odvoz otpada s kućnog praga”.
Jako je važno napomenuti da odlaganje u budućnosti na ovim lokacijama neće biti dozvoljeno te će se smatrati nepropisnim odlaganjem, čime se automatski podliježe prekršajima koje može sankcionirati komunalni redar.

Također treba reći da je Općina Konavle s komunalnom tvrtkom ČIZK pripremila sredstva za nasade novih stabala na mjestima gdje se odlagališta ukidaju. Sadnja će se izvesti u suradnji sa stručnim i mjerodavnim tvrtkama i udrugama koje se bave ozelenjavanju javnih i privatnih površina. odlagalista
Za kraj molimo sve mještane Moćića da ispune prijavnice za kante na kućni prag, jer će se dovesti u situaciju da kroz par tjedana neće moći odlagati otpad. Trenutno odaziv je zadovoljavajući, gdje smo u par tjedana skupili preko 60 posto korisnika s prijavom, a broj i dalje raste...
Zahvaljujem svim mještanima koji su se odazvali pozivu i pozivam ostale da se uključe u daljnje provođenje gorenavedenog programa.

Direktor Čistoće i Zelenilo Konavle d.o.o.
Pavo Arbulić