Dan planeta Zemlje u Grudi, Konavle 16. svibnja u 08.45h

dan planeta zemlje malaU cetvrtak, 16. svibnja s pocetkom u 08.45 sati, u dvorani Osnovne škole Gruda bit ce upriliceno obilježavanje Dana planeta Zemlje u organizaciji Cistoce i zelenilo Konavle d.o.o., Osnovne škole Gruda i Muzeja i galerije Konavala.

Dogadaj se realizira kao dio aktivnosti EU projekta „Program izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom opcina Konavle, Župa dubrovacka i Dubrovacko primorje“ kojeg provodi Opcina Konavle. Cilj obilježavanja Dana planeta Zemlje je podizanje razine svijesti o odgovornom postupanju s otpadom, odnosno promoviranje principa „Skupljam, slažem i savjesno otpad odlažem!“. Sukladno tome priprema se niz aktivnosti za stanovnike i igre za najmlade, te ce biti promovirani i prigodni informativni materijali.

 

U programu ce biti predstavljeni kreativni radovi ucenika od prikupljenog otpada, upoznavanje stanovnika o velikoj kolicini otpada koji nastaje nepromišljenim korištenjem predmeta za jednokratnu upotrebu. Na najavljenim radionicama, uz radove ucenika, prezentirat ce se izrada stvari od dotrajalih materijala te ce svi zainteresirani moci nauciti na koji se nacin papir može reciklirati.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 511.955,99kn, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava Opcini Konavle je 435.162,58kn.