Obavijest stanovništvu Općine Konavle vezano za COVID 19 Korona virus

Poštovani,

ovim putem Vas obaviještavamo tvrtka Čistoća i Zelenilo Konavle d.o.o. shodno smjernicama nadležnih tijela (Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Općine Konavle) vrši prilagodbu svog operativnog djelovanja na području Općine Konavle.

Nažalost Korona virus je uzrokovala cjelokupni niz poteškoća u radu same tvrtke, čime je nužno donijeti novi plan našeg radnog djelovanja na području Općine Konavle, a sve u svrhu elimiranja potencijalnih mogućnosti širenja samog virusa.

Read more

28.02. U ČILIPIMA JAVNA I EDUKACIJSKA TRIBINA O ODRŽIVOM GOSPODARENJU OTPADOM

Dana 28. veljače 2020. godine, u Domu kulture u Čilipima, održana je javna edukacijska tribina o održivom gospodarenju otpadom.

Prvo stručno predavanje održala je Marlena Ćukteraš, dr.sc. koja je kroz prezentaciju i javnu raspravu obradila glavne teme javne tribine a to su Mogućnosti smanjenja nastanka otpada, Pravilnom razdvajanju otpada te Ponovnoj upotrebi predmeta, kao i o važnosti recikliranja, te novoizgrađenom reciklažnom dvorištu u Popovićima.

Read more

Edukacijska tribina o održivom gospodarenju otpadom

Komunalno javna tribina Konavle 28 02 web mPozivamo Vas na javnu edukacijsku tribinu o održivom gospodarenju otpadom koja će se održati 28. veljače u 17 sati u Domu kulture u Čilipima.

Teme su mogućnosti smanjenja nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada, reciklažno dvorište, važnost recikliranja i kompostiranje.

Predavačica na tribini je dr.sc. Marlena Ćukteraš i direktor Čistoće i zelenilo Konavle g. Pavo Arbulić.

Događaj se realizira kao dio akivnosti EU projekta „Program izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom općina Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje.

Obavijest mještanima Močića

Poštovani mještani naselja Mocici,

odlagalistaOvim putem Vas obavještavamo da će dana 27.11.2019 godine trajno ukinuti odlagališta uz Državnu cestu D8 na lokacijama zaseoka Pendovo selo i Diklići. Ovo je nastavak daljnjeg provođenja programa Općine Konavle s Čistoćom i Zelenilom Konavle d.o.o. pod nazivom “Odvoz otpada s kućnog praga”.
Jako je važno napomenuti da odlaganje u budućnosti na ovim lokacijama neće biti dozvoljeno te će se smatrati nepropisnim odlaganjem, čime se automatski podliježe prekršajima koje može sankcionirati komunalni redar.

Read more