Datumi prikupljanja otpada za naselje Močići

Poštovani,

datume prikupljanja otpada za naselje Močići možete pronaći u nastavku.

preuzmi obavijest

Mobilno reciklažno dvorište

Monilno reciklazno dvoristeS današnjim danom tvrtka Čistoća i Zelenilo Konavle d.o.o. nudi građanima još jednu dodatnu uslugu po pitanju zbrinjavanja otpada. Kreće sa radom Mobilno reciklažno dvorište, gdje će svi građani slobodno moći odložiti otpad bez naknade. Važno je napomenuti da jedino građani se mogu koristiti ovom uslugom, dok gospodarski subjekti i ostale pravne osobe mogu zbrinuti otpad jedino kroz Reciklažno dvorište u Popovićima Ili druge usluge.

Read more

Edukacija o odgovornom postupanju s otpadom u Osnovnoj školi Gruda

U Osnovnoj školi Gruda upriličeno je 17. lipnja obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša u organizaciji Čistoće i zelenilo Konavle d.o.o. S obzirom na trenutnu situaciju s Corona virusom mališanima se od prvih do četvrtih razreda virtualnim putem obratila dr.sc. Marlena Ćukteraš, te ih kroz stručno izlaganje upoznala o velikoj količini otpada koji nastaje nepromišljenim korištenjem predmeta za jednokratnu upotrebu. Ova akcija je imala naglasak na očuvanju okoliša i nužnoj potrebi razvrstavanja otpada kako bi se smanjile njegove količine i time podigla svijest o odgovornom postupanju prema našoj Planeti.

Read more

EU PROJEKT - Edukacija o odgovornom postupanju s otpadom

U srijedu, 17. lipnja s početkom u 08.45 sati, u Osnovnoj školi Gruda bit će upriličeno obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša u organizaciji Čistoće i zelenilo Konavle d.o.o.

Događaj se realizira kao dio aktivnosti EU projekta “Program izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom općina Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje” kojeg provodi Općina Konavle. Cilj obilježavanja Dana planeta Zemlje je podizanje razine svijesti o odgovornom postupanju s otpadom, odnosno promoviranje principa “Skupljam, slažem i savjesno otpad odlažem!”. Sukladno tome priprema se edukacija za najmlađe, te će biti promovirani i prigodni informativni materijali.

Read more