Loading color scheme

Nabava novih vozila za zbrinjavanje miješanog komunalnog i reciklažnog otpada

fil-ekologija-ekologijaOvo je trenutno jedan od najvažnijih projekata Čistoće i Zelenilo Konavle d.o.o. jer nažalost trenutni vozni park tvrtke je prilično star, te je njegova prosječna starost vozila preko 11 godina. Prošle godine je nabavljeno jedno novo vozilo, koje je kompletno samostalno financirala tvrtka s pomoći Općine.
Ove godine je napokon izašao natječaj od Fonda za Zaštitu okoliša, na koji je tvrtka uspješno aplicirala i sada je u fazi čekanja odgovora Fonda. Za očekivati je da rješenje bude do kraja godine, gdje se svi nadamo da bi trebali dobiti dva nova vozila, koji su esencijalna za daljnji razvoj projekta „Odvoz s kućnog praga“.

 

Okvirni plan je da u slijedećih 5 godina se nabavi još 4-5 vozila kojim bi se osigurala kvaliteta usluge na nivou koji je definirao Plan gospodarenja otpadom na području Općine Konavle. Izazova je puno i jasno je da financijski ovaj projekt je daleko najskuplji, kad se gleda nabavka opreme, ali isto tako se nudi cijelokupni niz natječaja preko kojih se mogu izvući značajne subvencije za nova vozila.
Ukupna trenutna vrijednost projekta: 2.300.000,00 HRK (bez PDV-a)
Planirana ukupna vrijednost projekta: 6.100.000,00 HRK (bez PDV-a)
Subjekti koji sufinanciraju projekt: Općina Konavle, ČIZK i Fond za Zaštitu okoliša
Razdoblje provedbe projekta: od 15.08.2019. do 01.01.2025
Nositelj projekta: Čistoća i Zelenilo Konavle d.o.o.