Loading color scheme

Nabava komunalne opreme za zbrinjavanje otpada

cizk-13Ovo je jedan od rijetkih projekata koji realno nema kraj. Po ovom pitanju treba kontinuirano i konstantno raditi, ali ne samo nabavljati spremnike, već pratiti trendove, razvoj sredine i shodno tome djelovati inovativno po pitanju spremnika za različite reciklažne otpade. Čistoća i Zelenilo Konavle d.o.o. s ponosom može predstaviti spremnik za karton i papir, kojeg se samostalno osmislila te postavila na razne lokacije po Općini Konavle. Trenutno ih je 5 komada u upotrebi, te je plan u budućnosti još ih izraditi.
Također na području Konavala imamo cijeli niz različitih spremnika za odlaganje otpada, gdje je glavna misao da se korisniku maksimalno olakša te pojednostavni način odlaganja otpada. Važno je napomenuti da Konavle nisu male, te trenutno imaju nešto manje od 140 odlagališta, čime je jasno zašto ovaj projekt ne smije stati nikada.

Budućnost nosi novi sustav odlaganja otpada, kao projekt „odvoz s kućnog praga“, čime će se znatno smanjiti broj odlagališta, ali isto tako će doći do znatnog povećanja Zelenih otoka, kojima će se pokušati povećati količine odvojenog otpada.
Planirana ukupna vrijednost projekta: Okvirna procjena na god. razini oko 80.000 kn (bez PDV-a)
Subjekti koji sufinanciraju projekt: ČIZK 100 %
Razdoblje provedbe projekta: Kontinuirano
Nositelj projekta: Čistoća i Zelenilo Konavle d.o.o.